[P/WP11.144] Brak mocy i gaśnie na gazie

Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol

Awatar użytkownika
Damianuss33
wiem o czym pisze
Posty: 55
Rejestracja: 2017-01-26, 19:31
Lokalizacja: Siedlce

[P/WP11.144] Brak mocy i gaśnie na gazie

Post autor: Damianuss33 » 2017-05-15, 13:29

Witam. Na benzynie wszystko pięknie, jedzie jak trzeba, ale jak na przykład przełącza się na gaz zaczyna się dławić i gaśnie i jak chce odpalić to odpala i gaśnie (chyba że go trochę pogazuje, potrafi zgansnąć w trakcie jazdy) i łapie tak jakby lewe powietrze (pedał gazu na maksa a on traci moc). O co chodzi ktoś może podejrzewa. Na benzynie normalnie chodzi, choć jak gaz jest wyłączony to jak odpalam to i czasem tez gaśnie na benzynie.

nice-wawa
fanatyk nissana
Posty: 910
Rejestracja: 2009-12-09, 08:33
Lokalizacja: Pruszków

Post autor: nice-wawa » 2017-05-15, 14:45

Do sprawdzenia LPG , zakręć gaz na butli i zobacz jak będzie zapalał po zgaszeniu na benzynie .
jeśliś głupi to milcz niech pomyślę że mędrzec

Awatar użytkownika
Damianuss33
wiem o czym pisze
Posty: 55
Rejestracja: 2017-01-26, 19:31
Lokalizacja: Siedlce

Post autor: Damianuss33 » 2017-05-15, 21:28

nice-wawa pisze:Do sprawdzenia LPG , zakręć gaz na butli i zobacz jak będzie zapalał po zgaszeniu na benzynie .
Nowe okolicznosci doszly na benzynie rowniez gasl, ale przerzyscilem krokowy i egr, zmienilem filtr powietrza i wrucilo do normy juz nie gasnie. Zostalo mi tylko wymienic filtry gazu i co nie co przeczyscic instalacje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”