[ Primera] Primera P11 Si czyli naprawdę fajny zimowoz!
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
Powinien być dodawany do każdej primery profilaktycznie
------------------------------------------------------------------------------
Spy photo.
Plan z gatunku " Wszyscy mówią zrób A, no to zrobię B"
------------------------------------------------------------------------------
Spy photo.
Plan z gatunku " Wszyscy mówią zrób A, no to zrobię B"
Jest: N14 SSS style,Pulsar GTI-R i K11 SUPER CVT
Było: 2 x B13 , N15 sedan, Micra K11, P11 Si i P11.144 sport VE...
-
- stały bywalec
może coś takiego >> disciplinamizm > z łac. ulepszanie/poprawianie >> i co skoro w jednej Primerze masz VVLa to czerwona będzie miała chociaż VTC ?
SR20DE screaming> I'm Burning Up For You!
Zobacz balerona z bliska> http://www.fotosik.pl/u/michalinio2293p ... 7?noMobile
Zobacz balerona z bliska> http://www.fotosik.pl/u/michalinio2293p ... 7?noMobile
Pytanie do znających temat tego swapa, dużo jest kabelkologii ?
Do zabawy
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
SR20VE + jakieś dmuchanie
DailyCar
1.2 TSI
viewtopic.php?t=474 -> Odbudowa 100 nx
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
DailyCar
1.2 TSI
No Bziuk jest Pozytywnie zakręcony
jak by miał 2 primery co seryjnie mają większa moc to i maleńki niebieski jakby miał to turbo to był by czad ,,,
co do kabli manual w łape byle w normalnym języku a nie kreski w prawo czy lewo ,,
jak by miał 2 primery co seryjnie mają większa moc to i maleńki niebieski jakby miał to turbo to był by czad ,,,
co do kabli manual w łape byle w normalnym języku a nie kreski w prawo czy lewo ,,
Było tak Nissan sentra 1.6 115 KM Nissan P10 SR20 GT Nissan P11 SR20DEH
Obecnie: Prawie japoniec Volvo V40 1.9 turbo T4 200KM+
Modyfikacje LPG /Pomiary AFR/Strojenie AFR
Diagnostyka OBD 2
Diagnostyka OBD 2
Pozlotowy UP
W sumie niewiele się dzieje, jeździ od grudnia zeszłego roku przewiozła mi tyłek przez już ponad 19 tys km i jedzie dalej
Przed zlotem zdecydowałem się na przegląd ogólny czyli heble, zawias, nowy olej (bo się trochę z tym zapomniałem). Wskoczyły nowe szczęki na tył, zregenerowane zaciski przód i parę innych pierdółek w zawiasie.
Oprócz tego wiedząc jak długa podróż mnie czeka i to jeszcze z pasażerami na pokładzie postanowiłem podziałać sprawnie w temacie poprawienia seryjnego wygłuszenia Primery, które jak wszyscy wiemy jest kaprawe. Wybebeszyłem środek ( jakieś 20 minut ) i jadym. Wersja budżetowa bez butylenowej folii i innych cudów. Poprostu porządek, odkurzacz, ludwik roźcieńczony, benzyna ekstrakcyjna i samo klejenie. Efekt ? Jak dla mnie niebo a ziemia, do ideału daleko, ale da się gadać z osobami siedzącymi tyłu przy 130-140 co wcześniej nie wbyło wcale takie oczywiste. Tak wiem - estetyka na pozimie przedszkolaka uczącego się obsługi nożyczek - Tak jak napisałem to był szybki mod, bardzo szybki mod
Parę fotek
Szybka fotka z ogólnopolskiego razem bonusem pt. "Nissan na ratunek Hondzie"
W sumie niewiele się dzieje, jeździ od grudnia zeszłego roku przewiozła mi tyłek przez już ponad 19 tys km i jedzie dalej
Przed zlotem zdecydowałem się na przegląd ogólny czyli heble, zawias, nowy olej (bo się trochę z tym zapomniałem). Wskoczyły nowe szczęki na tył, zregenerowane zaciski przód i parę innych pierdółek w zawiasie.
Oprócz tego wiedząc jak długa podróż mnie czeka i to jeszcze z pasażerami na pokładzie postanowiłem podziałać sprawnie w temacie poprawienia seryjnego wygłuszenia Primery, które jak wszyscy wiemy jest kaprawe. Wybebeszyłem środek ( jakieś 20 minut ) i jadym. Wersja budżetowa bez butylenowej folii i innych cudów. Poprostu porządek, odkurzacz, ludwik roźcieńczony, benzyna ekstrakcyjna i samo klejenie. Efekt ? Jak dla mnie niebo a ziemia, do ideału daleko, ale da się gadać z osobami siedzącymi tyłu przy 130-140 co wcześniej nie wbyło wcale takie oczywiste. Tak wiem - estetyka na pozimie przedszkolaka uczącego się obsługi nożyczek - Tak jak napisałem to był szybki mod, bardzo szybki mod
Parę fotek
Szybka fotka z ogólnopolskiego razem bonusem pt. "Nissan na ratunek Hondzie"
-
- stały bywalec
Mega mi sie podoba motyw czarnego matowego zderzaka przedniego Super to wygląda .
SR20DE screaming> I'm Burning Up For You!
To auto jest kwintesencją normalnie japońskości.... kupione za cenę roweru, parę $$$ wrzucone coby druty pousuwać i 1500km trasy nie robi na nim najmniejszego wrażenia....
Do zabawy
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
DailyCar
1.2 TSI
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
DailyCar
1.2 TSI
Michalinio najlepsze jest to, że koncepcja zrodziła się w sumie przypadkiem, trochę z lenistwa, bo zderzak z GT który dorwałem był po mocnych przejściach i innych próbach reanimacji. Miałem dwie opcje: reanimować i starać się go zrobić jak najbardziej estetycznie, albo zeszrocić go jeszcze bardziej pry pomocy trytytek, strukturalnego lakieru i żywicy Myślę, że efekt robi robote
Tofu no spoko, ciekawe czym byś ewentualnie po mnie przyjechał
Pawełku dodałbym jeszcze, że to marne 1.6 w LPG, ma 20 lat i 300 tys (teoretycznego, licznikowego przebiegu) a zadziwiająco sprawnie i komfortowo przewiózł 4 osoby z pełnym bagażnikiem Jak nie kochać tego auta ?
Tofu no spoko, ciekawe czym byś ewentualnie po mnie przyjechał
Pawełku dodałbym jeszcze, że to marne 1.6 w LPG, ma 20 lat i 300 tys (teoretycznego, licznikowego przebiegu) a zadziwiająco sprawnie i komfortowo przewiózł 4 osoby z pełnym bagażnikiem Jak nie kochać tego auta ?
No może wkońcy to Turbo u siebe ogarnę to będzie pewne + zastąpię zwykłą sondę tytanową emulacją z sterownika szerokopasmowego ,, i będzie szybko i dokładniej
Było tak Nissan sentra 1.6 115 KM Nissan P10 SR20 GT Nissan P11 SR20DEH
Diagnostyka OBD 2
Diagnostyka OBD 2