FORUM NISSAN ZONE Strona Główna
GłównaStrona główna RegulaminRegulamin FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
problem z komunikacją interfejsu nissan consult
Autor Wiadomość
Pablo's 
stały bywalec

Nr rejestracyjny: cse
Model: P11 GT VVL, VQ A33
Wiek: 38
Dołączył: 08 Gru 2009
Posty: 112
Skąd: Sępólno Kr
Wysłany: 2014-12-05, 22:59   problem z komunikacją interfejsu nissan consult

jak w temacie używa ktoś tego
INTERFEJS NISSAN CONSULT 1989 - 2000 WTYK 14PIN
czy to musi mieć jakiś sterownik do kompa
_________________
sprzedam silnik SR 20 DEH lub na części
 
     
NissanManiak :)

Nr rejestacyjny: NZ rox
Skąd: nissanzone.pl
Model: Nissan


ulisses 
fanatyk nissana


Nr rejestracyjny: GD
Model: WP11.120
Pomógł: 22 razy
Wiek: 32
Dołączył: 20 Gru 2009
Posty: 548
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2014-12-06, 20:41   

Jak jest na com-ie to nie.
_________________
 
 
     
janusz 
Moderator


Nr rejestracyjny: LU*****
Model: Nie było drugiego takiego
Pomógł: 174 razy
Dołączył: 10 Gru 2009
Posty: 7740
Skąd: LU/DW
Wysłany: 2014-12-06, 21:06   

Korzystam z Consulta ze złączem COM i nie mam żadnych problemów. Żadne sterowniki nie są wymagane.
_________________
赤い霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> http://nissanzone.pl/viewtopic.php?t=12560

pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć

_
 
     
Pablo's 
stały bywalec

Nr rejestracyjny: cse
Model: P11 GT VVL, VQ A33
Wiek: 38
Dołączył: 08 Gru 2009
Posty: 112
Skąd: Sępólno Kr
Wysłany: 2014-12-07, 00:18   

to tez na com lata oryginalnie był kabel rs 232
a mam kabel y-105 usb firmy unitex stery wgrane kabel widzi lata po com a po podłączeniu interfejsu wtyczka samochód i komp to na nissan conzult free nie ma połączenia.
Siedziałem z godzine z lapkiem w samochodzie i .... dupa

nie wiem czy w ustawieniach com trzeba coś pozmieniać :(
_________________
sprzedam silnik SR 20 DEH lub na części
 
     
janusz 
Moderator


Nr rejestracyjny: LU*****
Model: Nie było drugiego takiego
Pomógł: 174 razy
Dołączył: 10 Gru 2009
Posty: 7740
Skąd: LU/DW
Wysłany: 2014-12-07, 00:26   

Ja używam Nissan ScanTech i wszystko łączy się bez problemu.
Jak masz jakiś dokładany IMMO to się nie połączysz - sprawdzone. Trzeba wyłączyć IMMO i pójdzie.
_________________
赤い霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> http://nissanzone.pl/viewtopic.php?t=12560

pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć

_
 
     
Pablo's 
stały bywalec

Nr rejestracyjny: cse
Model: P11 GT VVL, VQ A33
Wiek: 38
Dołączył: 08 Gru 2009
Posty: 112
Skąd: Sępólno Kr
Wysłany: 2014-12-07, 00:37   

immo jest oryginał tylko mam deta3 ale to chyba nie powinno przeszkadzać
masz pełną wersję tego programu? :-) :-)
_________________
sprzedam silnik SR 20 DEH lub na części
 
     
janusz 
Moderator


Nr rejestracyjny: LU*****
Model: Nie było drugiego takiego
Pomógł: 174 razy
Dołączył: 10 Gru 2009
Posty: 7740
Skąd: LU/DW
Wysłany: 2014-12-07, 00:39   

Pablo's, gdzieś chyba mam.... podrzuć mi na PW mejla. Jak znajdę to Ci wyślę :]
_________________
赤い霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> http://nissanzone.pl/viewtopic.php?t=12560

pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć

_
 
     
Zielkq 
Moderator
Specjalista DIY =P


Nr rejestracyjny: DW....
Model: WP11-120
Pomógł: 48 razy
Wiek: 26
Dołączył: 31 Maj 2012
Posty: 3214
Skąd: Vratislavia
Wysłany: 2014-12-07, 07:13   

Pablo's napisał/a:
a mam kabel y-105 usb firmy unitex

Ewentualnie w tym dopatrywałbym się problemu - przejściówki nie zawsze chcą odpowiednio działać... ;)
_________________
Dolnośląska Grupa NissanZone
Czarno-Biała: WP11-120 SRI WAGON
Podróże małe i duże: Podróże małe i duże

Z YT: "JDM wants to be USDM, Euro wants to be USDM and USDM wants to be Euro."
 
     
Pablo's 
stały bywalec

Nr rejestracyjny: cse
Model: P11 GT VVL, VQ A33
Wiek: 38
Dołączył: 08 Gru 2009
Posty: 112
Skąd: Sępólno Kr
Wysłany: 2014-12-07, 21:30   

cholera nie mam w lapkach takich gniazd rs 232
jak to obejsc?
_________________
sprzedam silnik SR 20 DEH lub na części
 
     
NissanManiak :)

Nr rejestacyjny: NZ rox
Skąd: nissanzone.pl
Model: Nissan


janusz 
Moderator


Nr rejestracyjny: LU*****
Model: Nie było drugiego takiego
Pomógł: 174 razy
Dołączył: 10 Gru 2009
Posty: 7740
Skąd: LU/DW
Wysłany: 2014-12-07, 21:39   

Pablo's, konwerter RS232<->USB najlepiej jak zrobiony na FT232RL
_________________
赤い霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> http://nissanzone.pl/viewtopic.php?t=12560

pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć

_
 
     
Pablo's 
stały bywalec

Nr rejestracyjny: cse
Model: P11 GT VVL, VQ A33
Wiek: 38
Dołączył: 08 Gru 2009
Posty: 112
Skąd: Sępólno Kr
Wysłany: 2014-12-08, 13:07   

czy takie ustrojstwo załatwi sprawę
http://allegro.pl/konwert...4815893506.html
_________________
sprzedam silnik SR 20 DEH lub na części
 
     
janusz 
Moderator


Nr rejestracyjny: LU*****
Model: Nie było drugiego takiego
Pomógł: 174 razy
Dołączył: 10 Gru 2009
Posty: 7740
Skąd: LU/DW
Wysłany: 2014-12-08, 13:10   

Myślę, że tak, tylko w opcjach programu będziesz musiał wybrać port COM na który zostało zamapowane USB. Domyśslnie jest COM1
_________________
赤い霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> http://nissanzone.pl/viewtopic.php?t=12560

pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć

_
 
     
Pablo's 
stały bywalec

Nr rejestracyjny: cse
Model: P11 GT VVL, VQ A33
Wiek: 38
Dołączył: 08 Gru 2009
Posty: 112
Skąd: Sępólno Kr
Wysłany: 2014-12-08, 15:08   

zamówiłem jak przyjdze to sprawdze i napiszę

[ Dodano: 2014-12-19, 00:23 ]
i dupa nie wiem czy trzeba jakoś com ustawić prędkości
_________________
sprzedam silnik SR 20 DEH lub na części
 
     
Jastrząb 
fanatyk nissana


Nr rejestracyjny: NO
Model: Almera N15 GTi NeoVVL
Pomógł: 3 razy
Wiek: 32
Dołączył: 09 Gru 2009
Posty: 1035
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2016-07-11, 16:59   

Uhuuuuu złota łopata została użyta :D

takie oto pytanie, czy taki divajs z czajna powinien działać z Almerą N15 która nie ma OBD2 ??
http://www.aliexpress.com...1f-01d9eaf553dc
_________________
Masz pękniętą lub zerwaną poduszkę skrzyni biegów w Almerze GTi, napisz a dowiesz się jak naprawić.
Ostatnio zmieniony przez Jastrząb 2016-07-11, 18:48, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Zielkq 
Moderator
Specjalista DIY =P


Nr rejestracyjny: DW....
Model: WP11-120
Pomógł: 48 razy
Wiek: 26
Dołączył: 31 Maj 2012
Posty: 3214
Skąd: Vratislavia
Wysłany: 2016-07-11, 17:53   

Łopaty nie mam, ale mam link: http://bynajmniej.net/ :->
_________________
Dolnośląska Grupa NissanZone
Czarno-Biała: WP11-120 SRI WAGON
Podróże małe i duże: Podróże małe i duże

Z YT: "JDM wants to be USDM, Euro wants to be USDM and USDM wants to be Euro."
 
     
Jastrząb 
fanatyk nissana


Nr rejestracyjny: NO
Model: Almera N15 GTi NeoVVL
Pomógł: 3 razy
Wiek: 32
Dołączył: 09 Gru 2009
Posty: 1035
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2016-07-11, 18:51   

Zielkq taaaaaaaa ja być z Polska :D
_________________
Masz pękniętą lub zerwaną poduszkę skrzyni biegów w Almerze GTi, napisz a dowiesz się jak naprawić.
 
     
ulisses 
fanatyk nissana


Nr rejestracyjny: GD
Model: WP11.120
Pomógł: 22 razy
Wiek: 32
Dołączył: 20 Gru 2009
Posty: 548
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2016-07-11, 20:30   

Jastrząb, powinien działać.
_________________
 
 
     
Jastrząb 
fanatyk nissana


Nr rejestracyjny: NO
Model: Almera N15 GTi NeoVVL
Pomógł: 3 razy
Wiek: 32
Dołączył: 09 Gru 2009
Posty: 1035
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2016-07-11, 21:46   

ulisses też tak myślałem a jednak nie działa :-/ port com3 ustawiony, prędkości zmieniane i nic....
_________________
Masz pękniętą lub zerwaną poduszkę skrzyni biegów w Almerze GTi, napisz a dowiesz się jak naprawić.
 
     
NissanManiak :)

Nr rejestacyjny: NZ rox
Skąd: nissanzone.pl
Model: Nissan


ulisses 
fanatyk nissana


Nr rejestracyjny: GD
Model: WP11.120
Pomógł: 22 razy
Wiek: 32
Dołączył: 20 Gru 2009
Posty: 548
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2016-07-12, 06:14   

Może jest uszkodzony, ja mam consulta na com-ie i śmiga z P11, N15, K11 itp.
_________________
 
 
     
Jastrząb 
fanatyk nissana


Nr rejestracyjny: NO
Model: Almera N15 GTi NeoVVL
Pomógł: 3 razy
Wiek: 32
Dołączył: 09 Gru 2009
Posty: 1035
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2016-07-12, 06:44   

Jak zrobię szukanie aktywnych ecu w nissan scantech to wyrzuca mi dwa E7 i DC. To coś tam działa, ale po wpisaniu aby się połączył, nie łączy się. Może to wina podłączonego ecu majstra det 3 ?
_________________
Masz pękniętą lub zerwaną poduszkę skrzyni biegów w Almerze GTi, napisz a dowiesz się jak naprawić.
Ostatnio zmieniony przez Jastrząb 2016-07-12, 07:49, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
ulisses 
fanatyk nissana


Nr rejestracyjny: GD
Model: WP11.120
Pomógł: 22 razy
Wiek: 32
Dołączył: 20 Gru 2009
Posty: 548
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2016-07-12, 06:46   

Spróbuj w innym aucie i na innym laptopie.
_________________
 
 
     
Jastrząb 
fanatyk nissana


Nr rejestracyjny: NO
Model: Almera N15 GTi NeoVVL
Pomógł: 3 razy
Wiek: 32
Dołączył: 09 Gru 2009
Posty: 1035
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2016-10-14, 06:18   

Panowie wczoraj chciałem podłączyć consulta na com-ie używając starego lapka z portem com na xp. Używałem ecutalk, nissan consult, nissan datascan no i nic, port com ustawiony ok, w programach ok.
W datascan jest możliwość auto detect wykrywa E7 i DC jedno jest odo połączenia z airbag drugie nie wiem, po tym staram się połączyć z wybranym modułem i nic. Coś sie dzieje bo czasami zaczyna mrugać kontrolka od airbag.

Czy to wina ze jest wpiety ecumaster? Może ze kwarc jest wsadzony do kompa ?
Drugi interfejs i porażka.
_________________
Masz pękniętą lub zerwaną poduszkę skrzyni biegów w Almerze GTi, napisz a dowiesz się jak naprawić.
 
     
ulisses 
fanatyk nissana


Nr rejestracyjny: GD
Model: WP11.120
Pomógł: 22 razy
Wiek: 32
Dołączył: 20 Gru 2009
Posty: 548
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2016-10-14, 12:44   

Jastrząb, sprawdź w innym samochodzie. U mnie na comie + Win XP consult śmiga bezproblemowo w każdym kompatybilnym aucie.
_________________
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

 Partnerzy  i Sponsorzy
Części zamienne w iParts.pl

W sprawach wymiany banerami, współpracy i reklamy pisz na kontakt@nissanzone.pl
Strona wygenerowana w 0.07 sekundy. Zapytań do SQL: 17