Podgrzewanie przepustnicy p11
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon
Podgrzewanie przepustnicy p11
Temat ostatnio na tapecie i zacząłem myśleć o tym
ponieważ p11 ma kaprawy bimetal wykminiłem coś takiego
rozwiązanie oparte na dwóch zaworkach odcina przepływ przez przepustnice i tworzy bajpas, który możemy wykorzystać w lato i nie ograniczać użytkowości auta w zime.
-tanie
-głupie
-jakież proste...
co wy na to? Oczywiście nie musze wspominać że pod przepustnice warto dac thermospacera
ponieważ p11 ma kaprawy bimetal wykminiłem coś takiego
rozwiązanie oparte na dwóch zaworkach odcina przepływ przez przepustnice i tworzy bajpas, który możemy wykorzystać w lato i nie ograniczać użytkowości auta w zime.
-tanie
-głupie
-jakież proste...
co wy na to? Oczywiście nie musze wspominać że pod przepustnice warto dac thermospacera
Sprzedam głowicę do SR20DE lowport po remoncie power up tuning madafaka
450zł-info w giełdzie i na PW
450zł-info w giełdzie i na PW
Ad@mus, masz kompa z P10, to wykorzystaj to Zobacz sobie jak było zrobione podniesienie obrotów na zimnym silniku
赤い 霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> viewtopic.php?t=12560
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
ale to nie tak działa...przepustnica na zimnym silniku jest uchylona co powoduje podbicie obrotów gdy silnik się rozgrzeje i płyn zagrzeje korpus nastepuje domknięcie przepustnicy i obniżenie obrotów.
w p10 jest inaczej i można spokojnie odłaczyc podgrzewanie przepustnicy. wiec może warto by zastosować takie rozwiazanie
w p10 jest inaczej i można spokojnie odłaczyc podgrzewanie przepustnicy. wiec może warto by zastosować takie rozwiazanie
XXX
- radziejwwl
- fanatyk nissana
Od zawsze mam wywalone to podgrzewanie , i wszystko jest w jak najlepszym porzadku.
viewtopic.php?p=258066#258066 - Moja turbawka