[ Primera] Cichociemna, czyli WP11.144 by VILQ
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
Re: Cichociemna, czyli WP11.144 by VILQ
MODYFIKACJE:
(05.05.2012]
- Kolektor SSAC
- Wydech przelot 2.5"
- Mod rozrządu
niezly wynik jak na te modyfikacje
masz to bez swiniaka jeszcze?? czy juz wiecej dlubane bylo??
(05.05.2012]
- Kolektor SSAC
- Wydech przelot 2.5"
- Mod rozrządu
Sprzedam głowicę do SR20DE lowport po remoncie power up tuning madafaka
450zł-info w giełdzie i na PW
Na letnich.Coobcio pisze:Zimowe opony zawsze mają duże opory toczenia...
Poprzedni pomiar także na zimówkach był ?
Dorzuć jeszcze CAI fi80mm na seryjnej puszce z wkładką K&N i rozwierconym wlotem.Ad@mus pisze:MODYFIKACJE:
(05.05.2012]
- Kolektor SSAC
- Wydech przelot 2.5"
- Mod rozrządu
To wszystko jak do tej pory na seryjnym ECU i poważnie zastanawiam się czy montaż świnki ma sens ... bo to kolejne ~1k pln, a cyferki mogą się wcale nie zmienić ... owszem - kreski mogą się wygładzić, ale wątpie czy jest sens
A co tam chłopaki dopieściliście że przybyło? sama temperatura była szczodra czy coś zmodziliście? Bo ostatni pomiar to chyba był na zlocie robiony więc przy nie takiej fajnej temperaturze no i przede wszystkim na letnich kapciach.
Pokrywka fajnie wyszła nawet, trzeba by obadać na żywca jak to wygląda
Co do montażu świnki to musisz już sobie odpowiedzieć sam czy jest sens Przyrost na pewno będzie bo góra zawsze jest przelana, o wyrównaniu wykresu nie wspomnę. Kwestia tylko tego co chcesz robić a autem dalej Jak na przeprowadzone mody to wynik już bardzo ciekawy i tyle ile chciałem żeby Ci wyszło. Myślę że ze świniakiem jest do przekroczenia i kolejna bariera koni i momentu. I to przy tak małym wkładzie w porównaniu do wyników.
Czyżby mój magiczny kolektor ?
Pokrywka fajnie wyszła nawet, trzeba by obadać na żywca jak to wygląda
Co do montażu świnki to musisz już sobie odpowiedzieć sam czy jest sens Przyrost na pewno będzie bo góra zawsze jest przelana, o wyrównaniu wykresu nie wspomnę. Kwestia tylko tego co chcesz robić a autem dalej Jak na przeprowadzone mody to wynik już bardzo ciekawy i tyle ile chciałem żeby Ci wyszło. Myślę że ze świniakiem jest do przekroczenia i kolejna bariera koni i momentu. I to przy tak małym wkładzie w porównaniu do wyników.
Czyżby mój magiczny kolektor ?
weź jeszcze to pod uwagę że można rozszerzyć średnicę na przepływce (oczywiście już ze świnką) co też wpłynie na wyniki - na plus rzecz jasnaVILQ pisze:Dorzuć jeszcze CAI fi80mm na seryjnej puszce z wkładką K&N i rozwierconym wlotem.
Jesli mam byc szczery to na samym wydechu spawy byly juz w 2 punktach poprawione, tydzien temu zostalo poprawione prowadzenie rury w okolicach tylnych drzwi pasazera (jesli pamietasz to 'troche' za nisko Ci zeszlo ), a co do samego kolektora to sonda zostala przeniesiona w inne miejsce. W ciagu dnia zrobie fotkeMacGayver pisze:a konkretniej co tam się z nim zadziało? jakaś dziurka czy bandażem pociągnięty?
Na bandaz przyjdzie jeszcze czas
hmm tylna rura za nisko? W użytkowaniu chyba nie przeszkadzało ale fakt że zawsze może być lepiej A sonda przednia czy tylna przeniesiona? Albo w sumie rzeczywiście wrzuć foto No i jak już poprawione to byś bandażem go pojechał co by temperatura nie szła do góry - nie chce być prorokiem ale przy wysokiej temperaturze na zewnątrz, nie stracisz przynajmniej kilku koni, o wzroście już nie mówię
Rura od miejsca gdzie odchodzi w bok, a potem do tylu wisiala tak nisko, ze bylo ja cala widac z boku auta (z kilku metrow) i pomimo seryjnego zawiasu kilka razy nia przytarlem.MacGayver pisze:hmm tylna rura za nisko? W użytkowaniu chyba nie przeszkadzało ale fakt że zawsze może być lepiej A sonda przednia czy tylna przeniesiona? Albo w sumie rzeczywiście wrzuć foto No i jak już poprawione to byś bandażem go pojechał co by temperatura nie szła do góry - nie chce być prorokiem ale przy wysokiej temperaturze na zewnątrz, nie stracisz przynajmniej kilku koni, o wzroście już nie mówię
W przypadku Vilkowozu lepiej Generalnie powinna być już za połączeniem wszystkich kanałów ale ze względu na brak ingerencji w wiązkę oraz poprawne dogrzewanie sondy, lepiej jak zbiera pomiar z chociaż dwóch garów niż z jednego.
BOCA MOTORS Serwis i Modyfikacje Samochodów Osobowych i Terenowych. Naprawy szybkie i bardziej zaawansowane, Tuning, Off Road.
512 995 765 fb Bocamotors Zapraszam!
512 995 765 fb Bocamotors Zapraszam!
- Coobcio
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Kolektor ze zwykłej stali i jeszcze nie pordzewiał no no no
WWW.COOBCIO.PL
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
W pełni uliczne GA16DE 128KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
Nissanowe 2.0 Turbo 407KM
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
W pełni uliczne GA16DE 128KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
Nissanowe 2.0 Turbo 407KM
nie ze zwykłej bo z aluminiowanej. kwas to to nie jest ale się trzymaKolektor ze zwykłej stali i jeszcze nie pordzewiał no no no
Coobcio, miałeś podesłać ssac'a żeby zrobić pod VE ale teraz to już wyjdzie ta sprawa u Dream'sa. U niego już jest cały mój zestaw to zobaczymy ile uda się uzyskać na tym kolektorze
Ta opcja jest uwzględninaRysiu83 pisze:Grzesiu,odnośnie projektu doświetlania zakrętów wpadł mi jeszcze jeden patent...mianowicie coś na zasadzie follow me home czyli zapalone halogeny jakiś czas po zgaszeniu/zamknięciu auta.Da radę?
Wlasnie skonczylem wstepna kalkulacje kosztow / ceny takiego modulu - teraz trzeba zrobic rozeznanie ilu byloby chetnych na taki bajer
A z innej beczki - oto pierwsze testy interface'u odb2 <- (elm327) -> bluetooth z aplikacja na androida.
Lista czujnikow dostepnych z ecu:
Przykladowy monitoring w czasie jazdy
Torque i musze przyznac, ze zabawka na prawde przednia. Jak znajde chwile to zrobie np. test wkladek filtra powietrza - standardowa vs k&nlaszlo pisze:nazywa się torq ? też używam ,bardzo polecam na tablecie wykresy każdje sondy wyprzedzenia zapłonu w czasie rzeczywistym i inne temperatury zagapić sie na to można
VILQ, a weźmiesz ten swój sprzęt na zlot ? jak tak to ja byłbym baaardzo wdzięczny za podłączenie i sprawdzenie błędów itd itp etc
Była Padlina:
Sajmooon'owa "Padlina"
Była Gruzz Operacyjna:
Sentra B15 Gruzz in da Haułs
Nissan jeszcze będzie... coming soon [2022]
Sajmooon'owa "Padlina"
Była Gruzz Operacyjna:
Sentra B15 Gruzz in da Haułs
Nissan jeszcze będzie... coming soon [2022]
jeszcze to znaczy ze fajnie bo pod maska wyglada tak jak reszta-czyli cicho ciemno i nic nie zdradza grubych modow:) tez tak planuje:)
co do oliwy pytam bo mam swapa na pieńku i sie zastanawiam czy moje QG pali olej bo jest kupa czy to domena nissana-pisales o wymianie uszczelniaczy, myslisz ze to one sa winne??
co do oliwy pytam bo mam swapa na pieńku i sie zastanawiam czy moje QG pali olej bo jest kupa czy to domena nissana-pisales o wymianie uszczelniaczy, myslisz ze to one sa winne??
Sprzedam głowicę do SR20DE lowport po remoncie power up tuning madafaka