[K11] Woda w kabinie od strony pasażera
Moderator: mimier
- krzychu205
- wiem o czym pisze
- Kontakt:
[K11] Woda w kabinie od strony pasażera
Witajcie, mam taki problem kiedy ostanio zaczęła sie prawdziwa jesień to u mnie w k-11 zaczęła sie prawdziwy potop chodzi oto iż po ulewnych deszczach na wycieraczce od strony paseżera z przodu stoi woda i widać jakby leciała z grodzi oddzielającej silnik od kabiny, co z tym fantem moge zrobić, wszelkie sugestie mile widziane
- krzychu205
- wiem o czym pisze
- Kontakt:
- krzychu205
- wiem o czym pisze
- Kontakt:
Tak mi wpadł pomysł do głowy ... zaklej jakąs szeroka taśmą uszczelkę przy szybie, tak aby zakleiła szybę i podszybie to plastikowe. polewaj woda i zobaczysz czy tam leży dziurawy problem ... może być taka sytuacja, że jednak gdzieś jest nieszczelnośc przy szybie przedniej ... własnie z tytułu, że miałes ją wymienianą ...
Z nissanem od 2005 roku
Krzychu było kilka razy.
A sorry nie to forum
Zdejmij wycieraczki i cały plastik z podszybia naszykuj wcześniej silikon i coś do przetarcia jakieś szmaty itp.
Jest tam kilka otworów które mają takie gó...e uszczelki, które często trafia .....
reszty chyba nie muszę tłumaczyć.
A sorry nie to forum
Zdejmij wycieraczki i cały plastik z podszybia naszykuj wcześniej silikon i coś do przetarcia jakieś szmaty itp.
Jest tam kilka otworów które mają takie gó...e uszczelki, które często trafia .....
reszty chyba nie muszę tłumaczyć.
Była Y10 2.0D
Była W10 1.6
Była P11 2.0TD
Była K11 1.0 Jive
Było jakieś kombi, i kolejne kombi.
Teraz jest Smok chociaż z fabryki wyjechał jako Subaru Forester
Była W10 1.6
Była P11 2.0TD
Była K11 1.0 Jive
-
- nowy na forum
krzychu205
Zerknij tutaj:
http://forum.nissanklub.pl/index.php/to ... ge__st__40
jest to temat ze starego (?) forum. Przydatna jest instrukcja użytkownika Quaton. Zrobiłem tak jak radził i od tamtej pory mam sucho
Zerknij tutaj:
http://forum.nissanklub.pl/index.php/to ... ge__st__40
jest to temat ze starego (?) forum. Przydatna jest instrukcja użytkownika Quaton. Zrobiłem tak jak radził i od tamtej pory mam sucho
Po zdjęciu podszybia zobaczysz dwa plastiki do ustalania szyby przy wklejaniu (przy dolnej krawędzi szyby). Jeden z nich (prawy patrząc zgodnie z kierunkiem jazdy) znajduje się nad wlotem powietrza do dmuchamy. Pod nim powinna być uszczelka, która znając życie już dawno padła. Wyjmij plastik, oczyść go i blachę, posmaruj silikonem i wsadź z powrotem.
Problem powinien zniknąć.
Pozdro.
Problem powinien zniknąć.
Pozdro.
Ciszę się, jeśli moja odpowiedź okazała się pomocna przy rozwiązaniu Twojego problemu...
Alfa nie mogłeś się powstrzymać coalfabox pisze:walti, myślisz że do tego czasu tego nie zrobił
Odświeżając temat coś zrobiłem nie dokładnie bo znowu pojawiła się wilgoć po stronie pasażera
Była Y10 2.0D
Była W10 1.6
Była P11 2.0TD
Była K11 1.0 Jive
Była W10 1.6
Była P11 2.0TD
Była K11 1.0 Jive
- krzychu205