[P11/WP11] Wymiana oświetlenia deski rozdzielczej
Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol
- waichwaich
- fanatyk nissana
[P11/WP11] Wymiana oświetlenia deski rozdzielczej
Zamieszczam poradnik dotyczący wymiany oświetlenia deski rozdzielczej jeśli to możliwe proszę o przeniesienie tematu do działu zrób to sam gdyż jest to możliwe jedynie dla moderatorów. Miłej lektury mam nadzieję że się przyda
Kliknij aby pobrać poradnik PDF
Jeśli ktoś to jeszcze ma na dysku proszę o wrzucenie bo miałem awarie dysku a z tego co widzę link nieaktualny niestety
Kliknij aby pobrać poradnik PDF
Jeśli ktoś to jeszcze ma na dysku proszę o wrzucenie bo miałem awarie dysku a z tego co widzę link nieaktualny niestety
Ostatnio zmieniony 2013-10-12, 13:06 przez waichwaich, łącznie zmieniany 7 razy.
waichwaich dobra robota Sam chciałem zrobić taką pracę lecz niektóre fotki wychodziły mi zawsze czarne Nie żebym się czepiał ale... na liczniku kilometrów pola 80km-100km masz ciemniejsze jak też na obrotomierzu 2.500 - 4.500 obr/min dlatego proponuję założyć w tamte miejsca diody z tymi płaskimi łepkami. Aha,ja nie odpinam wcale wtyczek od sterowania lusterkami i światłami. Zostawiam je wiszące na kablach Ale jeszcze raz DOBRA ROBOTA
- waichwaich
- fanatyk nissana
no mnie też to troszkę drażni że w tych miejscach jest troszkę ciemniej ale w realu wygląda to znacznie lepiej niż na zdjęciach. Jeśli chodzi o sterowanie lusterkami i oświetleniem to tak jak już pisałem mam strasznie krótkie kable i bez odłączenia nie wyciągnął bym tej ramki z nawiewem dlatego zawsze muszę to odpiąć nie wiem może w waszych nysach jest inaczej u mnie bez tego nie da radyhary7 pisze:ie żebym się czepiał ale... na liczniku kilometrów pola 80km-100km masz ciemniejsze jak też na obrotomierzu 2.500 - 4.500 obr/min dlatego proponuję założyć w tamte miejsca diody z tymi płaskimi łepkami. Aha,ja nie odpinam wcale wtyczek od sterowania lusterkami i światłami. Zostawiam je wiszące na kablach Ale jeszcze raz DOBRA ROBOTA
- waichwaich
- fanatyk nissana
Ja wymieniłem tylko te od podświetlania wyświetlaczy elektronicznych oraz podświetlania tarcz zegarów, reszta na żarówkach przynajmniej przez jakiś czas co do żarówek to odpowiednio t5 i t10 lecz muszą one posiadać niebieski kapturek tak jak jest to na tych co siedzą w liczniku w przeciwnym razie podświetlanie będzie bardziej paskudne niż w Poloneziechmielo napisał/a:
diody led
4szt r5/t5 12v w oprawce(małe)-(liczniki zegarka i prędkość. 2szt),góra podświetl (zegarów. prędkość.i obroty)- 2szt
3szt r10/t10 12 wciskane dół zegarów prędkość i obrotom.
pozostałe takie jak check ,hamulce itd. r5/t5 jak wyżej
cena; ok 2-3 zł za szt.
Ma ktos moze jeszcze kopie poradnika wrzuconego przez waichwaich?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Podróże małe i duże
Pomoc prawna: Adwokat Wrocław
Z YT: "JDM wants to be USDM, Euro wants to be USDM and USDM wants to be Euro."
- waichwaich
- fanatyk nissana
To nie ten ale dobrze ze jest i ten bo mój niestety szlak trafił razem z danymi na dysku Może ktoś gdzieś z czasem zapoda i ten mój a jak nie no to cóżFenr1r pisze:Odnalazłem kopię na swoim dysku, chyba to właśnie ten
PORADNIK
jasiu38, które żarówki chcesz wymienić, to Ci na szybko ogarnę poradnik
Podróże małe i duże
Poradnik żarówkowy
Witajcie,
Czy mogę prosić o poradnik wymiany żarówek pod zegarami oraz podświetlających radio P11.144? Mam połowę podświetlenia w radiu i zegary w 1/3 podświetlone, przy jeździe nocą czasami męczy zgadnięcie, co wcisnąłem na radiu. O ile samej wymiany nie postrzegam jako problemu, to rozpoczęcie rozbierania panelu owszem, tak. Gdzie co włożyć, gdzie jest magiczna śrubka, etc.
Czy ma ktoś jeszcze jakiś opis/zestaw obrazków pokazujących co i jak trzyma panel radia i obudowę zegarów?
Dzięki
Czy mogę prosić o poradnik wymiany żarówek pod zegarami oraz podświetlających radio P11.144? Mam połowę podświetlenia w radiu i zegary w 1/3 podświetlone, przy jeździe nocą czasami męczy zgadnięcie, co wcisnąłem na radiu. O ile samej wymiany nie postrzegam jako problemu, to rozpoczęcie rozbierania panelu owszem, tak. Gdzie co włożyć, gdzie jest magiczna śrubka, etc.
Czy ma ktoś jeszcze jakiś opis/zestaw obrazków pokazujących co i jak trzyma panel radia i obudowę zegarów?
Dzięki
Ryba80, zapraszam do działu "zrób to sam", tam znajdziesz obrazkową podpowiedź
viewtopic.php?p=155415#155415
(i nie mów, że nie działa, tylko przejrzyj temat).
Pozdrawiam
viewtopic.php?p=155415#155415
(i nie mów, że nie działa, tylko przejrzyj temat).
Pozdrawiam
Podróże małe i duże