Nissanmaniaku! Prosimy o nieblokowanie reklam!    

Utrzymujemy nasze forum z małych reklam pojawiających się między postami.

Prosimy o wyłączenie blokowania reklam na naszym forum.

Dziękujemy!

[N16] Szarpanie podczas przyspieszania

Moderator: sergiej

Awatar użytkownika
SnowLady
fanatyk nissana

[N16] Szarpanie podczas przyspieszania

Post autor: SnowLady » 2009-12-04, 19:15

Witam.
Podczas przyspieszania moje auto szarpie, szczególnie pomiędzy 1800-2200 obrotów, czasami także powyżej 4000 rpm. Wtedy mogę zapomnieć o wyprzedaniu innych pojazdów. Często ma problemy z rozpędzeniem się pow. 140 km/h. Lecz kiedy znajduje się na biegu jałowym, obroty wzrastają płynnie i miarowo - można powiedzieć do końca skali. Żeby było ciekawiej, auto potrafi zgasnąć po wciśnięciu sprzęgła kiedy jadę - obroty spadają do zera lub czasami do 200 rpm z problemem wracając do właściwego położenia (wtedy nie gaśnie). Już sporo wydałem na "naprawy", typu adaptacja przepustnicy, czyszczenie "krokowca" i kasowanie usterek komputera. W moim przypadku diagnostyka komputerowa nie wykazała żadnych błędów :-(
Proszę o pomoc :oops:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na 99% jest przplywomierz mialem to samo w almerce u mnie tez nie bylo bledow poniewaz jeszcze chodizl na pol gwizdka takie smae objawy max 140 itd od tej pory swiety spokoj tylko wymienic przpelywomierz czyszczenie nic nie daje. Pozdrawiam
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cześć, moja Almera szarpała na 2 i niekiedy na 3 biegu, do tego miałem falujące obroty i jeszcze... nie pamiętam. Wszystko to zapowiadało wymiane rozrządu. Po wymianie jest OK i jestem bardzo zadowolony. Dodam, że wymieniałem rozrząd przy 130tys.km. Mam nadzieje, że wykluczyłeś rozrząd. Na komputerze u mnie wszło "wypadanie zapłonu"
Pozdrawiam.
Świece i cewki bym jeszcze sprawdził jeśli to nie przepływka.
Witam wszystkich.mam pytanie odnośnie N16 2.2Di.problem objawia się najbardziej podczas jazdy na 3 ,4 i 5 biegu bez względu na obroty.po dodaniu gazu auto nie przyspiesza płynnie tylko odczuwalne jest szarpniecie ,odczuwalne również na lewarku skrzyni biegów i dopiero potem następuje przyśpieszenie.dodam że auto stało prawie pól roku odpalane od czasu do czasu ale nie jeżdżone.wcześniej nic takiego się nie działo.
Pozdrawiam
SnowLady ...

Z nissanem od sierpnia 2005 :D

Ważne sprawy i nie tylko: 504619604 ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”