[Note] Reset licznika miedzyprzegladowego
Moderator: Zielkq
[Note] Reset licznika miedzyprzegladowego
Wlaczamy zaplon i czekamy na pojawienie sie symbolu klucza. Jak ow symbol sie pojawi trzeba nacisnac i przytrzymac przycisk zegara (ten od ustawiania). Kontrolka klucza powinna zaczac migac. Puszczamy guzik od zegara i nastepnie tym samym guzikiem ustawiamy za ile kilometrow nasze autko ma nam przypomniec o nastepnym przegladzie. Nie wiem cyz da sie ustawic inna wartosc niy 30 000.
Najwyraźniej coś zablokowali przy przeglądzie,najlepiej skontaktuj się z nimi i pogadaj.Może oni to zablokowali.Jak rozumie to i limit kilosów do przeglądu też Ci się nie świeci?
Zestaw siłowników do podnoszenia maski Qashqai J10 i J11 ,X Trail T-31 T-32chcesz wiedzieć więcej info na PW
viewtopic.php?t=18075
viewtopic.php?t=18075
Ilośc kilometrów do przeglądu oczywiście też nie jest wyświetlane, ogólnie ta funkcja znikła. Jutro do nich zadzwonie i dam znać
[ Dodano: 2010-01-06, 12:54 ]
Właśnie od nich wróciłem, trochę to trwało, ale taka była pora , ale do rzeczy, przyjęcie w Bosch car serwis ok, serwisant po prostu nie uaktywnił tej funkcji, panowie przeprosili i ot po sprawie, całość trwała 10 min
[ Dodano: 2010-01-06, 12:54 ]
Właśnie od nich wróciłem, trochę to trwało, ale taka była pora , ale do rzeczy, przyjęcie w Bosch car serwis ok, serwisant po prostu nie uaktywnił tej funkcji, panowie przeprosili i ot po sprawie, całość trwała 10 min
olej oczywiscie wymienilem ale stacja gdzie to robilem miala tylko instrukcje do Mikry i nie potrafili tego zrobic w Nocie.Wyswietlane owe -1500 a teraz juz -1800 i przyciskane nic nie zmienia nic nie mruga aby dawalo sie skasowac czy edytowac wiec zagwozdka zostaje ale auto jezdzi jakby mu to splywalo zupelnie
To jeszcze raz kopiuje z instrukcji:
"Można ustawiać odległość do wymiany oleju przez nacisnięcie (3) przycisku ustawienia planu wymiany oleju/przycisku ustawienia zegara przez 3 sekundy, podczas gdy wyświetlane są symbol klucza i odległość do wymiany oleju. Symbol i odległość do wymiany oleju zaczną migać i wyświetli się aktualny okres. Wciśnij przycisk (3) aby zwiększyć zakres odległości. Każdy krok zwiększa przedział odległości o 1000km. Przedział odległości może być ustawiony maksymalnie do 63000km, po którym wyswietlacz powraca do wartości zero.Jeśli nie zostaną wykonane żadne inne czynności, wyświetlaczpowróci do informacji o stanie oleju izostanie ustawiony nowy okres wymiany."
Trzeba to zrobić zaraz po przekręceniu kluczyka, wtedy gdy wyświetlana jest właśnie ta informacja. Chodzi o prawy przycisk - ten od ustawienia zegara.
"Można ustawiać odległość do wymiany oleju przez nacisnięcie (3) przycisku ustawienia planu wymiany oleju/przycisku ustawienia zegara przez 3 sekundy, podczas gdy wyświetlane są symbol klucza i odległość do wymiany oleju. Symbol i odległość do wymiany oleju zaczną migać i wyświetli się aktualny okres. Wciśnij przycisk (3) aby zwiększyć zakres odległości. Każdy krok zwiększa przedział odległości o 1000km. Przedział odległości może być ustawiony maksymalnie do 63000km, po którym wyswietlacz powraca do wartości zero.Jeśli nie zostaną wykonane żadne inne czynności, wyświetlaczpowróci do informacji o stanie oleju izostanie ustawiony nowy okres wymiany."
Trzeba to zrobić zaraz po przekręceniu kluczyka, wtedy gdy wyświetlana jest właśnie ta informacja. Chodzi o prawy przycisk - ten od ustawienia zegara.
Nie mam pojęcia na temat temperatury świec, bo zmieniał to mechanik i chyba z tego co pamiętam wcale jakos nie czekał na ostygnięcie silnika.zulu40 pisze:wielkie dzieki poszlo jakos wyjatkowo latwo i samo wskoczylo na 20000
a korzystajac z okazji jak to jest z wymiana swiec po 60000 cos tam czytalem o swiecach goracych zimnych o co chodzi kiedys kupowalem swiece bralem klucz nasadowy i heja
Natomiast jeśli chcesz samemu pobawić się w wymianę, to musisz mieć bardzo długi klucz, bo świece są bardzo głęboko. Wczesniej trzeba zdjąć calą obudowę z góry silnika i odkręcić cewki (chyba to są cewki). Jakbym wiedział jak dodać zdjęcia, to bym to zrobił.[/list]
Zulu,zazwyczaj nie powinno się ruszać gorących świec.Powodem tego jest możliwość zerwania gwintu w gniazdach ,a w konsekwencji dość droga naprawa,czasami wymagająca wymiany całego bloku.Tak więc czasami trzeba uważać do kogo się jedzie.
Resztę potwierdzam to co pisał Notek.
Resztę potwierdzam to co pisał Notek.
Zestaw siłowników do podnoszenia maski Qashqai J10 i J11 ,X Trail T-31 T-32chcesz wiedzieć więcej info na PW
viewtopic.php?t=18075
viewtopic.php?t=18075
Aaaaaa!Sorrrry myślałem o czymś innym a coś innego napisałem
viewtopic.php?t=18075
viewtopic.php?t=18075