[200SX] s13 problem z odpaleniem
[200SX] s13 problem z odpaleniem
Witam.
Wczoraj rano wsiadam do auta, odpalam normalnie. Wrzucam wsteczny przejechałem kilka metrów na parkingu i zgasł (na 99% bez mojej winy ) Próbuje ponownie odpalić a on nawet nie próbuje zakręcić. Na akumulatorze uczciwe 12,2V. Cała elektryka działa bez zarzutu. Rozrusznik chyba w porządku bo nie można nim tłumaczyć zgaśnięcia auta. Bezpieczniki posprawdzałem - niby wszystkie ok. Jakiś przekaźnik?
Ma ktoś jakiś pomysł?
Pozdrawiam, Kacper.
Wczoraj rano wsiadam do auta, odpalam normalnie. Wrzucam wsteczny przejechałem kilka metrów na parkingu i zgasł (na 99% bez mojej winy ) Próbuje ponownie odpalić a on nawet nie próbuje zakręcić. Na akumulatorze uczciwe 12,2V. Cała elektryka działa bez zarzutu. Rozrusznik chyba w porządku bo nie można nim tłumaczyć zgaśnięcia auta. Bezpieczniki posprawdzałem - niby wszystkie ok. Jakiś przekaźnik?
Ma ktoś jakiś pomysł?
Pozdrawiam, Kacper.
Dzisiaj się za to zabrałem. Poczyściłem kabelki - zapalił. Gasze - zapalił. Posprzątałem w garażu, dechy na kanał wrzuciłem - nie zapalił. Wyjąłem rozrusznik i nie odpala na krótko. Wyjąłem szczotki i wygląda na to że jedna jest już do luftu. W poniedziałek przelutuję szczotki. Jak nie pomoże to kupie cały rozruch.
Ale na pych odpala więc to zgaśnięcie może było przypadkowe.
Ale na pych odpala więc to zgaśnięcie może było przypadkowe.