[N13] Silnik krokowy
Moderatorzy: bombel, mimier, scubzik
[N13] Silnik krokowy
Prawdopodobnie muszę wymienić silnik krokowy w moim N13 1.8. Jak odpalam na zimnym to odpali na 2 sekundy po czym gaśnie. Musze go odpalić znowu i potrzymać z 10-15 sekund na gazie i dopiero wtedy jakoś pracuje samemu. Problem w tym, że nigdzie nie mogę znaleźć silniczka, a w Nissanie życzą sobie za niego 1500zł. Może pasuje z jakiegoś innego samochodu, albo znacie kogoś kto to potrafi naprawić? Czyszczenie pomogło na kilka odpaleń.
Ostatnio zmieniony 2016-12-26, 23:51 przez flatron, łącznie zmieniany 1 raz.
Pokazuje jako jedną część. Nr 11 link z tym, że samo jakby sterowanie jest tym takim cylindrem z przodu i to się normalnie wykręca. Całość pokazuje, że tylko w n13 i b12, ale może samo to elektryczne było stosowane też w czymś innym. Konkretnie chodzi o to z żółtą wtyczką i niebieską naklejką. Tu akurat ca16de link
Patrząc po wyglądzie ze zdjęć to to samo. Numerki mnie niepokoją, ale to trzeba by było sprawdzić. Pewnie wyjdzie na to, że kupię i będę sprawdzał, bo nie znam nikogo z s13. Można by nawet było pchać cały kolektor jak pasuje, bo ostatnio chce się więcej mocy, bo mnie polo 1.9tdi prawie objechało spod świateł.