Wlew oleju skrzyni biegów
Moderator: Zielkq
-
- nowy na forum
Wlew oleju skrzyni biegów
Witam wszystkich.
Chciałbym się was drodzy koledzy zapytać czy wiecie możne gdzie znajduje się wlew oleju do skrzyni biegów (note 1.4 2010r)? Wymieniałem olej w silniku (pierwszy raz w tym modelu) ciemno było nie rozejrzałem się dobrze i nie ten korek odkręciłem Wie ktoś może?
Chciałbym się was drodzy koledzy zapytać czy wiecie możne gdzie znajduje się wlew oleju do skrzyni biegów (note 1.4 2010r)? Wymieniałem olej w silniku (pierwszy raz w tym modelu) ciemno było nie rozejrzałem się dobrze i nie ten korek odkręciłem Wie ktoś może?
Nie rozumie Twojego postu.Na co Ci odkręcanie korka oleju w skrzyni?Boisz się że wlałeś olej do skrzyni?
Korek oleju z silnika 1.4 jest z lewej strony ,duży czarny.Do skrzyni raczej nie ma łatwego dostępu.
Korek oleju z silnika 1.4 jest z lewej strony ,duży czarny.Do skrzyni raczej nie ma łatwego dostępu.
Zestaw siłowników do podnoszenia maski Qashqai J10 i J11 ,X Trail T-31 T-32chcesz wiedzieć więcej info na PW
viewtopic.php?t=18075
viewtopic.php?t=18075
-
- nowy na forum
Nie nie boje się ze wlałem ojej do skrzyni. Az tak ułomny nie jestem . Finalnie olej w silniku wymieniłem. Wylałem jednak przez przypadek olej ze skrzyni myśląc ze to z silnika i dopiero później zauważyłem ze się pomyliłem . Jako ze wylałem ze skrzyni to chciałbym go uzupełnić a kurcze nie mogę zlokalizować wlewu. Jeżeli nie jasno napisałem to przepraszam.
No ja nie zrozumiałem ,
Spróbuję coś poszukać i dam znać.
Szczepan,najprawdopodobniej wlew oleju znajduje się nad lewą półosią,jest to duża śruba rozmiar24-25 nad lewą półosią i pod mechanizmem zmiany biegów.Możesz zobaczyć ją skręcając koła w prawo na maxa od lewej strony.
[ Dodano: 2012-03-11, 14:03 ]
To jest ta duża śruba obok tej czarnej obudowy
Spróbuję coś poszukać i dam znać.
Szczepan,najprawdopodobniej wlew oleju znajduje się nad lewą półosią,jest to duża śruba rozmiar24-25 nad lewą półosią i pod mechanizmem zmiany biegów.Możesz zobaczyć ją skręcając koła w prawo na maxa od lewej strony.
[ Dodano: 2012-03-11, 14:03 ]
To jest ta duża śruba obok tej czarnej obudowy
Zestaw siłowników do podnoszenia maski Qashqai J10 i J11 ,X Trail T-31 T-32chcesz wiedzieć więcej info na PW
viewtopic.php?t=18075
viewtopic.php?t=18075
-
- nowy na forum
Kurcze pieczone:) dzięki. Jutro sobie ją odkręcę zobaczę. Najwyżej jeszcze zadzwonię do jakiegoś mechanika żeby się upewnić może powie w swojej wspaniałomyślności. Rozmawiając przez telefon będę zorientowany i będę wiedział o czym mowa. Jak myślisz w sklepie z olejami (mam taki w Kielcach) będą wiedzieć ile tam tego wlać? Dzięki jeszcze raz. Łebski z Ciebie Gość;)
Olej do skrzyni Note to olej klasy GL4 75W80.
viewtopic.php?t=18075
viewtopic.php?t=18075
-
- nowy na forum
ak się okazało wlew oleju do ręcznej skrzyni biegów w note jest z przodu skrzyni (przód samochodu) nie obok lewego kola. Plastikowy biały korek. Miałem zrobić zdjęcie ale mi się zapomniało. Morze jeszcze wrzucę. Odkręciłem tamtą śrubę z boku ale to nie było to - nie dało się wlać tamtędy. Jak by ktoś potrzebował to już nie musi szukać - jest rozwiązanie
A żeby już wszytko było w tym temacie, oleju wchodzi ponoć 2,6 l ale 2,5 jest prawie pod korek wiec nie ma potrzeby kupować i wydawać kasę na dodatkowe pol litra. Pozdzaiwam
A żeby już wszytko było w tym temacie, oleju wchodzi ponoć 2,6 l ale 2,5 jest prawie pod korek wiec nie ma potrzeby kupować i wydawać kasę na dodatkowe pol litra. Pozdzaiwam
-
- nowy na forum
Wlew to jak powiedział miły pan z serwisu nissana to plastikowy korek z przodu skrzyni (samochodu) wiec, kolego mylisz się . Jedyny korek plastikowy jaki udało mi się znaleźć w miejscu o którym mówił to ten na zdjęciu korek
Przepraszam ale nie umiem wklejać tak ładnie zdjęć jak Jacko29. Nie chce mi się szukać jak to zrobić.