[Note] Łożysko koła do wymiany
Moderator: Zielkq
[Note] Łożysko koła do wymiany
Zakładam nowy temat, bo tego jeszcze nie było, albo nikt o tym nie pisał.
Nie wiem czy to normalne, ale musiałem już wymienić łożysko w tylnym lewym kole - aktualny przebieg 54 000 km. Czy komuś już się to zdarzyło i przy jakim przebiegu? Jeszcze tydzień temu trudno było podczas wolnej jazdy w mieście zauważyć, ale przy prędkości około 60km/h coś wyło. Po kliku dniach i krótkiej trasie wyło i buczało dużo bardziej, a buczenie słychać było już bardzo dobrze przy prędkości 40km/h.
Koszt wymiany razem z łożyskiem, ale przy dobrych znajomościach to 160zł. Samo łożysko kosztowało około 130zł - SKF (Kod: VKBA352) - firma szwedzka, ale wyprodukowane w Hiszpanii. Popatrzyłem też jakiej produkcji było to stare - francuskiej.
Nie wiem czy to normalne, ale musiałem już wymienić łożysko w tylnym lewym kole - aktualny przebieg 54 000 km. Czy komuś już się to zdarzyło i przy jakim przebiegu? Jeszcze tydzień temu trudno było podczas wolnej jazdy w mieście zauważyć, ale przy prędkości około 60km/h coś wyło. Po kliku dniach i krótkiej trasie wyło i buczało dużo bardziej, a buczenie słychać było już bardzo dobrze przy prędkości 40km/h.
Koszt wymiany razem z łożyskiem, ale przy dobrych znajomościach to 160zł. Samo łożysko kosztowało około 130zł - SKF (Kod: VKBA352) - firma szwedzka, ale wyprodukowane w Hiszpanii. Popatrzyłem też jakiej produkcji było to stare - francuskiej.
Pisałem na konkurencji,wymiana łożyska w prawym tylnym kole...chyba gdzies tak około 25000.
Raczej nie jest to wina nissana lecz dostawcy części
Raczej nie jest to wina nissana lecz dostawcy części
Zestaw siłowników do podnoszenia maski Qashqai J10 i J11 ,X Trail T-31 T-32chcesz wiedzieć więcej info na PW
viewtopic.php?t=18075
viewtopic.php?t=18075
To rzeczywiście wcześnie. Ale chyba wymienili Ci na gwarancji?
Zgadza się - zawinił producent łożyska. Ale chyba trochę winy nissana jest - trzeba wybierac lepszych dostawców. Cały samochód składa się z części i rozumując w ten sposób, to firmy produkujące samochody wcale nie są winne, że się one psują
Zgadza się - zawinił producent łożyska. Ale chyba trochę winy nissana jest - trzeba wybierac lepszych dostawców. Cały samochód składa się z części i rozumując w ten sposób, to firmy produkujące samochody wcale nie są winne, że się one psują
Na gwarancji ,bez szemrania...a lożysko było Japan made,więc jak to mówią ...nie wszystko złoto...
Zestaw siłowników do podnoszenia maski Qashqai J10 i J11 ,X Trail T-31 T-32chcesz wiedzieć więcej info na PW
viewtopic.php?t=18075
viewtopic.php?t=18075
Heh...sukces? ma wielu ojców?
viewtopic.php?t=18075
viewtopic.php?t=18075
Nie jesteś w tym odosobniony...jeszcze nie zgrzyta ale już,słyszę ten chrzęst,następna zima ,ani chybi zgrzyt,zgrzyt
viewtopic.php?t=18075
viewtopic.php?t=18075
Tak się wetnę ze słowem. Niech nikomu do głowy nie przyjdzie kupować łożysk firmy OPTIMAL ... z daleka się trzymać od tego . SKF jest dobry choć nie zawsze daje wszystko w komplecie. Np przy rolkach/ napinaczach brakuje śrub lub dekielków, niby pierdoły ale ile łatwiej się pracuje jak jest komplet. Dobre wyroby ma tez firma RUVILLE i co najważniejsze kupując zestaw łożysk to jest zestaw - komplet.
Z nissanem od 2005 roku