[Note] I Way/Nawigacja
Moderator: Zielkq
[Note] I Way/Nawigacja
Witam,
Czy może wiecie na jakim systemie pracuje navi w nissanie? Jakość map jest tragiczna, aktualizacja chyba 15 lat temu, nie ma numerów, a drogi wytyczane są na zasadzie "wstąpił do piekieł po drodze mu było" Skoro pamięć urządzenia oparta jest na SD to pomyślałem, że przy sprzyjakących wiatrach można wrzucić AutoMapa ale ona wymaga środowiska windowsa A może ktoś już aktualizował mapy?
Czy może wiecie na jakim systemie pracuje navi w nissanie? Jakość map jest tragiczna, aktualizacja chyba 15 lat temu, nie ma numerów, a drogi wytyczane są na zasadzie "wstąpił do piekieł po drodze mu było" Skoro pamięć urządzenia oparta jest na SD to pomyślałem, że przy sprzyjakących wiatrach można wrzucić AutoMapa ale ona wymaga środowiska windowsa A może ktoś już aktualizował mapy?
Z tego co się orientuję to Nissan wyszedł z założenia że wszelkie aktualizacje muszą być dokonywane przez serwis,nie wiem w jakim stopniu to można obejść ,ale czytałem gdzieś na forum Kaszaka,czy też (chyba) innym,że ktoś to próbował zmienić oprogramowanie,ale z jakim skutkiem? nie wiem.Poszukaj w innych markach i ....niestety na konkurencji
http://forum.nissanklub.pl/index.php/fo ... itory-dvd/
Może tutaj na coś natrafisz.
http://forum.nissanklub.pl/index.php/fo ... itory-dvd/
Może tutaj na coś natrafisz.
Zestaw siłowników do podnoszenia maski Qashqai J10 i J11 ,X Trail T-31 T-32chcesz wiedzieć więcej info na PW
viewtopic.php?t=18075
viewtopic.php?t=18075
Nic z tego nie będzie. Tak jak zostało słusznie zauważone AutoMapa wymaga środowiska Windows Mobile. System nawigacyjny Nissana to jego autorskie rozwiązanie. Żeby coś tu podziałać, najpierw trzeba by spróbować uruchomić na nim środowisko Windows Mobile. Dopiero wtedy można się pokusić o próbę odpalenia AutoMapy. Oprogramowanie nazwijmy je systemowym, jest zapisane w pamięci własnej urządzenia nawigacyjnego. Nie twierdzę, że w nissanowskim sprzęcie nie da się umieścić Windows Mobile, jednak jeżeli już, wymagałoby to naprawdę poważnej ingerencji w celu przeprogramowania. Sloty typu SD są tylko gniazdami nośników "pomocniczych".
Witajcie
mam problem (pewnie przez niewiedzę). W moim nissanie i-way radio/navi działa rewelacyjnie ale mam pytanie prozaiczne.....jak wyłaczyć radio? czasami mamy ochote jechać w ciszy i spokoju. Wyłaczając kliknieciem lewe pokrętło zgodnie z symbolem zasialania przy pokretle radio przełacza mi sie w tryb nawigacji i za nic nie mogę go wyłaczyć.Pozdrawiam
mam problem (pewnie przez niewiedzę). W moim nissanie i-way radio/navi działa rewelacyjnie ale mam pytanie prozaiczne.....jak wyłaczyć radio? czasami mamy ochote jechać w ciszy i spokoju. Wyłaczając kliknieciem lewe pokrętło zgodnie z symbolem zasialania przy pokretle radio przełacza mi sie w tryb nawigacji i za nic nie mogę go wyłaczyć.Pozdrawiam
Nissan Note I-Way od 12.2011
-
- nowy na forum