[K11] Brak iskry, Pilne!
Moderator: mimier
[K11] Brak iskry, Pilne!
Czesc wszystkim. Moj bolid umarł,nie bede rospisywał co jak i kiedy...ale problem polega na tym ze samochód odpalał na maxymalnie przyspieszonym aparacie zapłonowym a aż po jakimś czasie iskra znikła. Moje pytanie jest takie czy to aby aparat zapłonowy czy czujnik położenia wału ma cos tu do powiedzenia. A jesli chodzi o komputer ECU dioda świeci sie po włączeniu zapłonu a gdy zaczyna kręcić rozrusznikiem to gaśnie tak ma być ?
czujnik położenia wału jest najistotniejszy brak jego sygnału to Ecu nie wiem kiedy daś iskrę i z kąd to pytanie ..
jeśli miałeś problemy z tym czujnikiem to masz odpowiedz na swoje pytanie
jeśli miałeś problemy z tym czujnikiem to masz odpowiedz na swoje pytanie
Było tak Nissan sentra 1.6 115 KM Nissan P10 SR20 GT Nissan P11 SR20DEH
Obecnie: Prawie japoniec Volvo V40 1.9 turbo T4 200KM+
Modyfikacje LPG /Pomiary AFR/Strojenie AFR
Diagnostyka OBD 2
Obecnie: Prawie japoniec Volvo V40 1.9 turbo T4 200KM+
Modyfikacje LPG /Pomiary AFR/Strojenie AFR
Diagnostyka OBD 2
Poprostu auto zaczęło chodzić dziwnie od jakiegos czasu,iskrownik musiał byc przyspieszony maksymalnie bo nie chciało wogóle odpalac. Problemow nigdy z tym nie miałem chodziło bez zarzutu aż w końcu podczas jazdy zaczęło sie dusic,dałem gaz...autko zgasło i tyle. Iskry brak... da sie to jakos odratować czy wypadało by nowy aparat zapodać
?
?
- Piotrek_10243
- aktywny forumowicz
Hej
Nie wiem jaki masz silnik w tej mikrze ale miałem niedawno podobny temat. W p10 w aparacie odkręciła się śrubka trzymająca palec i ten się przestawił w inną pozycję (nie spadł z osi bo brak miejsca) wtedy też przyspieszenie zapłonu powodowało że auto prawie chodziło. Sprawdź najpierw to u siebie może to taka sama sytuacja.
pozdrawiam
Nie wiem jaki masz silnik w tej mikrze ale miałem niedawno podobny temat. W p10 w aparacie odkręciła się śrubka trzymająca palec i ten się przestawił w inną pozycję (nie spadł z osi bo brak miejsca) wtedy też przyspieszenie zapłonu powodowało że auto prawie chodziło. Sprawdź najpierw to u siebie może to taka sama sytuacja.
pozdrawiam
SR20Di -> był
SR20DEH-> viewtopic.php?t=20896
SR20DEH-> viewtopic.php?t=20896