Uszczelniacz wału
Moderator: mimier
Uszczelniacz wału
Witam,
Jak w temacie jakiej firmy polecacie uszczelniacz wału? Wymieniałem bo ciekło z firmy erling, dwa dni spokoju i znowu cieknie
Jak w temacie jakiej firmy polecacie uszczelniacz wału? Wymieniałem bo ciekło z firmy erling, dwa dni spokoju i znowu cieknie
Re: Uszczelniacz wału
Micra k12 2003 1.2 16v 59kw
Kup w ASO. Sprawdź czy na wale stary simering nie wyżłobił rowka, wtedy nowy musisz wbić głębiej jak się da, ew ciut płycej.
Widzę ze nie ma sensu kupować zamienników skoro mówisz o Aso
To i tak nic nie da, trzeba skrócić sprężynkę
赤い 霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> viewtopic.php?t=12560
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Skoro trzeba skrócić sprężynkę to nie ma sensu przepłacać w Aso za simering, a ten zabieg jest bezpieczny
Ten zabieg to praktyka majstrów z lat 70-tych jak nic nie było w sklepach, i trzeba było się ratować "drutowaniem". A uszczelniacz wału zawsze kupuje się oryginalny , żeby nie pier..lić się po kilka razy z wyciąganiem skrzyni...no chyba że ktoś to lubi.
Jak jest wał podtarty, to nawet oryginał nie pomoże, nadal będzie się pociło/lało
赤い 霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> viewtopic.php?t=12560
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Juz nie wiem co robić
Kupić orginalny i założyć?
Kupić orginalny i skrócić sprężynkę?
Kupić zamiennik i skrócić sprężynkę?
Kupić orginalny i założyć?
Kupić orginalny i skrócić sprężynkę?
Kupić zamiennik i skrócić sprężynkę?
W czwartek zabieram się do pracy, dam znać jaki efekt i z której opcji skorzystałem
Witam,
Przepraszam że tak długo się nie odzywałem,
temat zamykam, sprężynka skrócona nie cieknie, dzięki za pomoc
Przepraszam że tak długo się nie odzywałem,
temat zamykam, sprężynka skrócona nie cieknie, dzięki za pomoc
Sory za odkop ale pasuje jeszcze uszczelniacz z nissana navary ma takie same wymiary tylko jest szerszy i mi osobiscie pomògl.
Witam. Czy mial ktoś z Was problem z wyciekiem oleju z wału korbowego. Micra k12 1.2 2005r. Mechanicy wymieniali mi juz 3 x simering(za każdym razem inny i nabijali go blizej i dalej) i ciągle leci olej. Twierdza,że wał jest wytarty i nadaje się tylko do ślusarza...
Uszczelniacz wymieniony użyłem uszczelniacza od navary 2.5 ma bodajize 11 mm , wtedy przestało ciec..wiec jesli ktos ma problem z tym to pomaga użycie tego pancernego uszczelniacza.