Witam
Od niedawna posiadam primerke p11rok 99 silnik 1769 pb/lbg i mam z nią problem.
Auto jest zamulone,bardzo niedynamiczne, ładnie wchodzi na obroty ale bardzo wolno się rozpędza, przy 4000/obr na 2 biegu auto jedzie 60km/h, niezaleznnie czy na gazie czy benzynie. Ponadto w autku trochę falują obroty na biegu jałowym.
Przepływomierz, filtry widać że są nowe, odpinałem po kolei świece i praca auta była dużo gorsza.
Co może być przyczyną Łańcuch rozrządu sprzęgło gdzie zacząć szukać przyczyny
Pozdrawiam
primnera p11 brak dynamiki
Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol
Re: primnera p11 brak dynamiki
to bardzo dziwne że skrzynia biegów ma takie same przełożenia na lpg i benzynie, czy na pewno ją wymieniłeś przełączając na lpg?
Ogólnie przy trochę ponad 100KM to nie spodziewaj się dynamiki.
no na benzynie może 63 - 65, generalnie na benzynie szybciej przyśpiesza ale ogólnie jest muł. Mam vectra b tez silnikiem 1,8 i tam jest nieporównywalnie większa moc.
Zuważyłem że na kolektorze jeden wężyk jest peknięty, zaznaczyłem miejsce jego wylotu go na foto
może to mieć związek
Zuważyłem że na kolektorze jeden wężyk jest peknięty, zaznaczyłem miejsce jego wylotu go na foto
może to mieć związek
Co ma wspólnego paliwo zasilające motor a przełożenie skrzyni??
Jeśli masz pęknięty wężyk podcisniowy to go wymień, lewe powietrze nie sprzyja poprawie osiągów tylko je pogarsza.
Błędy jakieś są? Check się świeci?
Qg18de w primerze nie jest demonem prędkości. Ale rozpędza się według mnie w miarę przyzwoicie
Jeśli masz pęknięty wężyk podcisniowy to go wymień, lewe powietrze nie sprzyja poprawie osiągów tylko je pogarsza.
Błędy jakieś są? Check się świeci?
Qg18de w primerze nie jest demonem prędkości. Ale rozpędza się według mnie w miarę przyzwoicie