Proszę o pomoc w ustawieniu zapłonu
Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol
Proszę o pomoc w ustawieniu zapłonu
Witam. Będę wdzięczny za pomoc . Wiem że temat jest długi ale chciałbym prosić o podpowiedź w moim przypadku . Zapłon mam ustawiony jak na zdjęciu .
Problem polega na strzelaniu w tłumik przy hamowaniu silnikiem . Czy problemem może być zapłon , ( tłumik jest szczelny ) . Prosze mi powiedzieć ile mm i w którą stronę przestawić patrząc tak jak zdjęcie . Czy po zmianie zapłonu lpg muszę ustawiać od nowa ?
Będę wdzięczny na za pomoc -nissan 1,6 p11 98r .ben/lpg
https://zapodaj.net/4cd8eb8a181ea.jpg.html
Problem polega na strzelaniu w tłumik przy hamowaniu silnikiem . Czy problemem może być zapłon , ( tłumik jest szczelny ) . Prosze mi powiedzieć ile mm i w którą stronę przestawić patrząc tak jak zdjęcie . Czy po zmianie zapłonu lpg muszę ustawiać od nowa ?
Będę wdzięczny na za pomoc -nissan 1,6 p11 98r .ben/lpg
https://zapodaj.net/4cd8eb8a181ea.jpg.html
Ok dzisiaj sprawdziłem też dokładnie na benzynie , też strzela , lpg to sekwencja diego3 i valteki . Ogólnie bardzo ładnie chodzi , a zbiera się od 2500. wymienię świece ( koszt niewielki w porównaniu co już zrobiłem )
[ Dodano: 2016-12-06, 10:10 ]
zapomniałem dodać że przy odpaleniu zimnego na pb jest odgłos z tłumika ( mała pierdziawka ) . Pozdrawiam i dzięki za wszelkie sugestie
[ Dodano: 2016-12-06, 10:10 ]
zapomniałem dodać że przy odpaleniu zimnego na pb jest odgłos z tłumika ( mała pierdziawka ) . Pozdrawiam i dzięki za wszelkie sugestie
ok napisze jutro , on tylko strzela przy chamowaniu silnikiem tzn pierdzi , nie są to strały bardzo uciążliwe .
Świece chyba ngk z tego co wyczytałem . ,
[ Dodano: 2016-12-08, 15:16 ]
Świece wymienione , stare miały delikatny jasno szary nalot , żadnych pęknięć jak i sadzy na nich . Ale problem strzelania pozostał . W sobotę zerknę pod spoód i jeszcze raz dokładnie przejrzę tłumik jak i również czy gdzieś lewe powietrze się nie dostaje .
[ Dodano: 2016-12-08, 17:39 ]
Właśnie wróciłem z trasy i moje spostrzeżenia . Nie strzela już na benzynie , na lpg pyrkocze czasami przy hamowaniu silnikiem . Dzisiaj również zauważyłem że poprzednik wymieniał cały tłumik ( czy to ma znaczenie ??) Czy podjechać do gazownika żeby ustawić lpg ? . gaz mam diego 3 , reduktor alaska09 , wtryski valtek czerwone . Instalacja założona 8 lat temu i nie znam historii co było robione ( ale pewnie nic ) . Dzięki za porady i sugestie .
Świece chyba ngk z tego co wyczytałem . ,
[ Dodano: 2016-12-08, 15:16 ]
Świece wymienione , stare miały delikatny jasno szary nalot , żadnych pęknięć jak i sadzy na nich . Ale problem strzelania pozostał . W sobotę zerknę pod spoód i jeszcze raz dokładnie przejrzę tłumik jak i również czy gdzieś lewe powietrze się nie dostaje .
[ Dodano: 2016-12-08, 17:39 ]
Właśnie wróciłem z trasy i moje spostrzeżenia . Nie strzela już na benzynie , na lpg pyrkocze czasami przy hamowaniu silnikiem . Dzisiaj również zauważyłem że poprzednik wymieniał cały tłumik ( czy to ma znaczenie ??) Czy podjechać do gazownika żeby ustawić lpg ? . gaz mam diego 3 , reduktor alaska09 , wtryski valtek czerwone . Instalacja założona 8 lat temu i nie znam historii co było robione ( ale pewnie nic ) . Dzięki za porady i sugestie .
Myślałem że na pb też nie strzela ale się myliłem . Najpierw przeczyszczę jeszcze kopułke i palec , lub wymienię może pomoże . Mam jeszcze pytanie odnośnie spalania . Moja p11 1,6 99KM pali mi po mieście 11,5l lpg - myślę że w normie ale czy może dużo palić pb na ssaniu przy minusowych temperaturach ?.