N16 Jaki amor do almery kayaba excel g vs ultra sr
Moderator: sergiej
N16 Jaki amor do almery kayaba excel g vs ultra sr
Witam wszystkich forumowiczow.
Nadszedl czas aby w mojej almerce wymienic wszystkie 4 amory na nowe i nie chce oszczedzac . Pytanko , czy roznica w twardosci miedzy tymi amorami jest spora , bo bardzo bym chcial zamowic ultra sr ale nie wiem jak bardzo sa one twardze . Glownie jezdze po miescie i pare razy w tygodniu po autostradzie wiec lubie poszalec ( w miescie tez). Czy ultra sr'y bardzo zmieszaja komfort jazdy przy fabrycznych sprezynach ?
Nadszedl czas aby w mojej almerce wymienic wszystkie 4 amory na nowe i nie chce oszczedzac . Pytanko , czy roznica w twardosci miedzy tymi amorami jest spora , bo bardzo bym chcial zamowic ultra sr ale nie wiem jak bardzo sa one twardze . Glownie jezdze po miescie i pare razy w tygodniu po autostradzie wiec lubie poszalec ( w miescie tez). Czy ultra sr'y bardzo zmieszaja komfort jazdy przy fabrycznych sprezynach ?
-
- doświadczony forumowicz
Napisz do Onyxx-a profile.php?mode=viewprofile&u=4981 i wypytaj się o wkłady do amorków firmy Koni. Sporo Ci doradzi z Twoją Almerą.
sergiej - spoko spoko są - u mnie już z 5 lat jeżdżąsergiej pisze:ultra srow chyba nie dostaniesz do almery n16 ale moge sie mylic ...sprawdz na stronie kayaby ...
Onyxx chyba od jakiegoś czasu na gwincie jeździ. Kiedyś przejechałem się z nim gdy miał jeszcze Koni + sprężyny H&R i było całkiem spoko (chociaż moje Weitec wydały mi się twardsze, szczególnie tył).WuWa pisze:Napisz do Onyxx-a profile.php?mode=viewprofile&u=4981 i wypytaj się o wkłady do amorków firmy Koni. Sporo Ci doradzi z Twoją Almerą.
Jak już napisałem wcześniej nisanow na PW - ja nie testowałem swoich Ultra SR z seryjną sprężyną i ciężko będzie znaleźć taki przykład - w 99% przypadków lepsze amory, dostosowane do obniżonych sprężyn z takimi właśnie się je stosuje
-
- doświadczony forumowicz
Napis do Onyxx-a ,on nie gryzie.... Napewno Ci doradzi ,co z tym fantem zrobić ,żebyś się nie sparzył:)
Ultra Śr są fajne ale mają 1 wadę są nie rozbieralne-nie da się wymienić wkładów
Ja u siebie w Sunnym mam na odwrót ,sprężyny HR i seryjne amorki i jest ok. Przejechanie 11kkm i nie wylało jeszcze amorków .
Ultra Śr są fajne ale mają 1 wadę są nie rozbieralne-nie da się wymienić wkładów
Ja u siebie w Sunnym mam na odwrót ,sprężyny HR i seryjne amorki i jest ok. Przejechanie 11kkm i nie wylało jeszcze amorków .
Witam ponownie. Dzisiaj zamontowalem nowe amory . Demontujac stare widac ze byly mocno zmeczone , tylnie nie chcialy nawet odbijac a stacja diagnostyczna mowila ze sa dobre. Pierwsza jazda na ultra sr zaskoczyla mnie pozytywnie , auto sie nie buja , ladnie wybiera nierownosci i lepiej sie prowadzi. Ci ktorzy maja dylemat wybierajac excele czy ultra sr SZCZERZE polecam ultra sr nawet do fabrycznej sprezyny ( z taką jezdze).