[N15] stuki w prawym przednim kole
Moderator: sergiej
[N15] stuki w prawym przednim kole
Pacjent Nissan Almera n15. Objawy stukanie prawe przednie koło. Do około 50km/h jest cicho jazda 60 - 70 powoduje dość głośne puste cykliczne stuki nawet przy jeździe na wprost, ponadto czułem wibracje na pedałach. Generalnie na początku myślałem, że złapałem kapcia ale przystanąłem i opona cała. Z tego co wiem do wymiany była osłona przegubu bo poprzedni właściciel mi takową dał ale zapomniałem o tym na śmierć
Teraz pytanie łożysko czy przegub bo te dwie historie wydają mi się najbardziej prawdopodobne
Teraz pytanie łożysko czy przegub bo te dwie historie wydają mi się najbardziej prawdopodobne
mialem to samo teraz tyle ze ja wymienilem przegub , lozysko , sworzen wahacza , gorny wahacz , drazek stabilizacyjny haha napewno sypniety byl sworzen wahacza i nie wiem jak patrzec na lozysko bo nawet nowe rozlatuje sie na 2 czesci sruty byly cale itp ale jeden pierscien zostal na piascie reszte wymienilem bo mialem
- killer2000
- fanatyk nissana
jadę do Witexu z Bolechowa, który jest polecanym na wszystkich forach Nissana jeśli chodzi o WLKP więc mam nadzieje, że nie będzie w ch... leciał
Jestem umówiony już od miesiąca bo koleś mam terminy wyższy kosmos, sam fakt miało być tylko łatany wyciek z okolic rozrządu a wczoraj jeszcze zaczęło stukać
Jestem umówiony już od miesiąca bo koleś mam terminy wyższy kosmos, sam fakt miało być tylko łatany wyciek z okolic rozrządu a wczoraj jeszcze zaczęło stukać