Klikanie/przeskakiwanie w kole przy mocniejszym hamowaniu
Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol
Klikanie/przeskakiwanie w kole przy mocniejszym hamowaniu
Od pewnego czasu dreczy mnie problem w prawym przednim kole. Mianowicie podczas gwaltownego przyspieszania, badz hamowania slychac takie "klikniecie" w okolicach prawego kola. Efekt czasami tez wystepuje podczas wolnej jazdy po nierownosciach. Odglos podobny jakby cos przeskakiwalo/nastawialo sie, badz gielo (blacha, plastik?). Nie jest to odglos metaliczny.
Co ciekawe 2 razy po mysciu auta na myjce, odglos na jakis czas ustapil. Z poczatku myslalem ze moze jakis brud sie dostal w okolice hamulcow.
Podejrzewam tuleje na wahaczu, lacznik stabilizatora, albo jakis wredny strzelajacy plastik pod schowkiem (choc to chyab malo prawdopodobne).
Co radzicie? Podjechac na szarpaki?
Co ciekawe 2 razy po mysciu auta na myjce, odglos na jakis czas ustapil. Z poczatku myslalem ze moze jakis brud sie dostal w okolice hamulcow.
Podejrzewam tuleje na wahaczu, lacznik stabilizatora, albo jakis wredny strzelajacy plastik pod schowkiem (choc to chyab malo prawdopodobne).
Co radzicie? Podjechac na szarpaki?
a jakiej firmy masz górne wahacze
u mnie też słychać czasami takie kliknięcie tylko akurat z lewej strony które właśnie pochodzi z górnego wahacza z tym że ja mam te łożyskowane i wewnętrzna tuleja przez którą przechodzi śruba lekko się przesuwa w łożyskach i to stąd ten dźwięk właśnie przy hamowaniu lub przy ruszaniu,głownie tylko na parkingu
u mnie też słychać czasami takie kliknięcie tylko akurat z lewej strony które właśnie pochodzi z górnego wahacza z tym że ja mam te łożyskowane i wewnętrzna tuleja przez którą przechodzi śruba lekko się przesuwa w łożyskach i to stąd ten dźwięk właśnie przy hamowaniu lub przy ruszaniu,głownie tylko na parkingu
Łożyska zwrotnicy, też lubią pukać, jak są porządnie zeżarte przez rdzę, sprawdziłbym też sworzeń królewski i czy któraś ze śrub mocujących sanki nie jest zerwana.
"Wieczorami na ulicy szukam chętnych do.....zabawy w berka..."
Moje GT
Moje GT