[ Sunny GTI-R] Pojeżdżawkowy Pulsar GTI-R by Coobcio Garage
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
kurka wodna! Ty chcesz w speedhunters zobaczyć swoje auto?! ja pierdziu, nie myślałem że rozkręcasz wszystko wszystko i robisz upgrade gdzie się da.
Szacun po całości
Wstyd mi będzie jak staniesz koło mojego starego padła smutny jestem przez Ciebie
Powaga: Złożonym wozem szkoda będzie jeździć na upalanie. Wiem że Sunny nie ma magnesu na c***i, ale Twój, Baniaka, Limona (łukasz84) , Coobcia, DARO Sunny GTI, Cubuś i pewnie kilku innych o których zapomniałem, przeczy temu stwierdzeniu i pokazuje że da się tam go zamontować.
Każda fotka w tym temacie, od nowego roku, mnie zamiata.
Szacun po całości
Wstyd mi będzie jak staniesz koło mojego starego padła smutny jestem przez Ciebie
Powaga: Złożonym wozem szkoda będzie jeździć na upalanie. Wiem że Sunny nie ma magnesu na c***i, ale Twój, Baniaka, Limona (łukasz84) , Coobcia, DARO Sunny GTI, Cubuś i pewnie kilku innych o których zapomniałem, przeczy temu stwierdzeniu i pokazuje że da się tam go zamontować.
Każda fotka w tym temacie, od nowego roku, mnie zamiata.
Ostatnio zmieniony 2014-02-14, 09:49 przez yapko, łącznie zmieniany 1 raz.
viewtopic.php?t=15336 - bluzy NISSANZONE.pl w sprzedaży
Yapko no gdzieś będzie można się później pokazać
Staram się, staram na ile czas i $ pozwolą tyle robię.
Dzięki Chłopaki za dobre słowo
EDIT:
Koledzy jak się zapatrujecie do białej perły na zewnątrz czarne wnętrze ? klatka oczojebny fluorescencyjny róż
Nie będzie papuga?
Zastanawiam się nad tym bo Limon ma doświadczenia i podpowiada jak ciężko utrzymać białe wnętrze
Staram się, staram na ile czas i $ pozwolą tyle robię.
Dzięki Chłopaki za dobre słowo
EDIT:
Koledzy jak się zapatrujecie do białej perły na zewnątrz czarne wnętrze ? klatka oczojebny fluorescencyjny róż
Nie będzie papuga?
Zastanawiam się nad tym bo Limon ma doświadczenia i podpowiada jak ciężko utrzymać białe wnętrze
TIME vs GTi-R
Profi robota nie ma co w sam raz na okładkę SuperStreet, Import Tuner czy Modifiedcars Gratki, gratki i powodzenia w tym fantastycznym projekcie
"Wieczorami na ulicy szukam chętnych do.....zabawy w berka..."
Moje GT
Moje GT
- sliwka1232
- fanatyk nissana
Właśnie chyba jednak ( jeżeli patrzeć na względy estetyczne ) to w połączeniu z białą perła z zewnątrz to środek czarny nie będzie pasował, wydaje mi się, że będzie już trochę za pstrokato... Wiadomo biały środek ciężej będzie utrzymać w czystości.
Była Padlina:
Sajmooon'owa "Padlina"
Była Gruzz Operacyjna:
Sentra B15 Gruzz in da Haułs
Nissan jeszcze będzie... coming soon [2022]
Sajmooon'owa "Padlina"
Była Gruzz Operacyjna:
Sentra B15 Gruzz in da Haułs
Nissan jeszcze będzie... coming soon [2022]
-
- doświadczony forumowicz
Kiedyś, gdzieś usłyszałem, że biały kolor jest najlżejszy Nie pamiętam którego to samochodu się to tyczyło, albo Clio albo Megan. Różnica między białym, a każdym innym była 9kg. I więcej
Może to pomoże Tobie podjąć decyzję
Może to pomoże Tobie podjąć decyzję
Ostatnio zmieniony 2014-02-18, 22:28 przez WuWa, łącznie zmieniany 1 raz.
Dokładnie nie ważyłem ale różnica między gołą wypiaskowaną budą a budą pomalowaną z podkładem, lakierem i barankiem będzie ponad 12-15kg
Sądzę że aż takiej różnicy w wadze między kolorami nie ma, oczywiście są lakiery które lepiej kryją. 9kg? nie wiem, możliwe że na całym wozie się uzbiera.
No właśnie już mam dwie warstwy w środku, epoksyd i poliuretan w środku ale zawsze można zeszlifować trochę
Sądzę że aż takiej różnicy w wadze między kolorami nie ma, oczywiście są lakiery które lepiej kryją. 9kg? nie wiem, możliwe że na całym wozie się uzbiera.
No właśnie już mam dwie warstwy w środku, epoksyd i poliuretan w środku ale zawsze można zeszlifować trochę
TIME vs GTi-R
-
Jak na samą budę to i tak fajny wynik Nie ma co dyskutować, bo robotę robisz konkretną A co do białego to sam wiem jak jest kłopotliwy w utrzymaniu - mam białe felgi. Po renowacji chce na nie nałożyć kwarc lub nanopowłokę. Myślę, że takie rozwiązanie też się sprawdzi u Ciebie
Ostatnio zmieniony 2014-02-18, 22:26 przez WuWa, łącznie zmieniany 1 raz.
Na razie wnętrze zostaje białe, zobaczymy jak wyjdzie. Najwyżej next sezon będą zmiany(dużo rozbierania do malowania wnętrza nie ma)
Wczorajsze próbny natrysk klatki fluorescencyjnym różem, rozczarowało. Trudno uzyskać zamierzony efekt i może wydawać się mało męsko-wręcz pretensjonalnie.
Technologia malowania takiego koloru jest żmudna i wymaga wielu warstw, długo schnie i nie da gwarancji zamierzonego wyobrażenia.
Nie chcąc ryzykować i tracić czasu zakupiłem drugi kolor, ELEKTRIC ORANGE LAMBO z najgrubszym z możliwych ziaren perły.
Wczorajsze próbny natrysk klatki fluorescencyjnym różem, rozczarowało. Trudno uzyskać zamierzony efekt i może wydawać się mało męsko-wręcz pretensjonalnie.
Technologia malowania takiego koloru jest żmudna i wymaga wielu warstw, długo schnie i nie da gwarancji zamierzonego wyobrażenia.
Nie chcąc ryzykować i tracić czasu zakupiłem drugi kolor, ELEKTRIC ORANGE LAMBO z najgrubszym z możliwych ziaren perły.
TIME vs GTi-R
Ech... za szybko się poddałeś Efekt miażdży na żywo, każdy kąt to niby to samo, a co innego. Tu masz real foto prób na flanszach moich rozpórek, oczywiście foty bez dopalenia lampą. Z błyskiem, to jedynie zarys wychodzi i jedno wielkie odbicie jaskrawego koloru. Malowane geodezyjnym fluorescentem, na podkład dajesz obowiązkowo biały mat, bo bez tego to i 40 warstw mało bo nie ma co odbić światła. 8~10 warstw zapewnia "już" jednolite pokrycie.
ps. ELEKTRIC ORANGE LAMBO, też mega kolorek
ps. ELEKTRIC ORANGE LAMBO, też mega kolorek
-
http://www.detailershop.pl/pl_PL/producer/Gyeon/76Immortal pisze:kwarc? na jakiej zasadzie to działa i gdzie taką usługę można wykonać/ za ile? jaki to kolor ma?
Tam wszystkiego się dowiesz i tez zrobią. Ja się u nich zaopatruje i jestem zadowolony