[ Primera] P11.144 Kazek - SR20VE/211KM/234Nm by BOCA MOTORS
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
Hehe, Krzysiek zaraz wyśpiewa wszystko Fajnie by było zbliżyć się do 240KM ale zobaczymy jak to pójdzie. Plany są dosyć męskie + trzeba jeszcze obmyśleć coś "ekstra". W sumie strzał nitro, hmmm...
BOCA MOTORS Serwis i Modyfikacje Samochodów Osobowych i Terenowych. Naprawy szybkie i bardziej zaawansowane, Tuning, Off Road.
512 995 765 fb Bocamotors Zapraszam!
512 995 765 fb Bocamotors Zapraszam!
Nie ma sprawy czarnuszku. Prima i tak podczas mojej nieobecności na ogół stoi gdzieś w Szczecinie więc kolejnym razem przejmiesz na 2 tygodnie. Tylko, że póki co mam bezterminowe wolne... Z drugiej strony będzie okazja na położenie antykorozji w twoim warsztacie bo jakby nie było minęły 2 sezony. Przy szlifowaniu podwozia będzie się pylić więc bez skrzynki piwa nie obejdzie się hehe.
Prima jakiś czas temu wróciła od pana Bodka. Tym razem awaria polegała na wyprzedzeniu kąta zapłonu o 60 stopni i ni jak nie dało się tego ustawić. Niestety objawy pojawiły się już na zlocie więc auto znów nie pokazało pełnych możliwości.
Po sprawdzeniu wszystkiego co możliwe diagnoza padła na komputer i faktycznie upalił się gdzieś. Komp wymieniony i auto bangla jak szalone. Oprócz tego wleciało sprzęgło ACL Racing (mega twarde w porównaniu do poprzednika) + rozwiercony kolektor dolotowy + stacjonarna sonda i zegar AFR + nowy aparat zapłonowy bo stary był na wymarciu + nowe świece zapłonowe. Poprawiono wydech (znów brzmi inaczej) i zrobiono porządek pod maską - w końcu sterylnie czysto. Było jeszcze kilka drobnych rzeczy do zrobienia ale mało istotnych więc nie ma się co rozpisywać.
Po wystrojeniu wynik wyszedł ten sam co poprzednio jednak auto było hamowane w temperaturze o 15 stopni wyższej i więc na pewno nastąpił wzrost mocy.
Póki co auto bez problemów przejechało się ze mną 1200km do Norwegii i wszystko hula elegancko. Podziękowania dla BOCA MOTORS. Dobra robota.
Co do wałków N1 zastanowiłem się i po konsultacji z panem Bodkiem stwierdzam, że chyba nie warto. Realny przyrost mocy i osiągów byłby znikomy a koszt wysoki więc nie ma sensu. Zbyt ciężkie auto niestety. Pora zastanowić się nad nowym projektem. Pomysł jest ale póki co tajemnica...
Po sprawdzeniu wszystkiego co możliwe diagnoza padła na komputer i faktycznie upalił się gdzieś. Komp wymieniony i auto bangla jak szalone. Oprócz tego wleciało sprzęgło ACL Racing (mega twarde w porównaniu do poprzednika) + rozwiercony kolektor dolotowy + stacjonarna sonda i zegar AFR + nowy aparat zapłonowy bo stary był na wymarciu + nowe świece zapłonowe. Poprawiono wydech (znów brzmi inaczej) i zrobiono porządek pod maską - w końcu sterylnie czysto. Było jeszcze kilka drobnych rzeczy do zrobienia ale mało istotnych więc nie ma się co rozpisywać.
Po wystrojeniu wynik wyszedł ten sam co poprzednio jednak auto było hamowane w temperaturze o 15 stopni wyższej i więc na pewno nastąpił wzrost mocy.
Póki co auto bez problemów przejechało się ze mną 1200km do Norwegii i wszystko hula elegancko. Podziękowania dla BOCA MOTORS. Dobra robota.
Co do wałków N1 zastanowiłem się i po konsultacji z panem Bodkiem stwierdzam, że chyba nie warto. Realny przyrost mocy i osiągów byłby znikomy a koszt wysoki więc nie ma sensu. Zbyt ciężkie auto niestety. Pora zastanowić się nad nowym projektem. Pomysł jest ale póki co tajemnica...
Muszę przyzwyczaić się bo klei niesamowicie ale zaczyna brać dużo niżej więc jest inaczej niż dotychczas. Przenosi obciążenia na budę na tyle, że muszę sprawdzić zawieszenie silnika. Chyba bez tulei z pet nie obejdzie się bo przednią łapę już 2 razy "regenerowałem" ale seria zdaje się nie daje rady na dłuższą metę.
[ Dodano: 2013-08-06, 22:36 ]
A tak poza tym z czystej ciekawości to czemu wymieniłeś to sprzęgło na inne?
[ Dodano: 2013-08-06, 22:36 ]
A tak poza tym z czystej ciekawości to czemu wymieniłeś to sprzęgło na inne?
PET to polietylen hihi chyba nie będziesz przetapiać butelek na wkład poduchy
Pewnie Ci chodziło o poliuretan. Na początek możesz seryjne poduchy zalać klejem do szyb po uprzednim dokładnym odtłuszczeniu - to wersja low budget i możesz zrobić to sam. Może to wystarczy Sprzęgło bierze niżej z racji bardzo mocnego docisku.
Zmieniłem na mocniejsze (ale też ACT) z prostej przyczyny, idę z mocą w górę
Pewnie Ci chodziło o poliuretan. Na początek możesz seryjne poduchy zalać klejem do szyb po uprzednim dokładnym odtłuszczeniu - to wersja low budget i możesz zrobić to sam. Może to wystarczy Sprzęgło bierze niżej z racji bardzo mocnego docisku.
Zmieniłem na mocniejsze (ale też ACT) z prostej przyczyny, idę z mocą w górę
Chylę czoło. Wybacz. Leniwy jestem a byłem przekonany, że to poliuretan. Hehe. Człowiek uczy się całe życie. A z resztą chemia dla mnie to rzecz obca. W innym kierunku poszedłem a chemii unikałem akurat jak ognia.
Klej do szyb odpada. Wolę zainwestować w POLIURETANY. Butelek pet topić nie będę ale przy spotkaniu zapraszam na butelkę innego typu.
Klej do szyb odpada. Wolę zainwestować w POLIURETANY. Butelek pet topić nie będę ale przy spotkaniu zapraszam na butelkę innego typu.
- Hahkuh
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Autko oblookane live na Północnym - cacunio!
...potwierdzam!lordkain pisze:A z resztą chemia dla mnie to rzecz obca. W innym kierunku poszedłem a chemii unikałem akurat jak ognia.
-=MY GREEN HORNET=-
______
...nie golę klaty - nie znam się na tym...
"Zwykle nie pijam na trzeźwo..."
______
- Modzelitto
- fanatyk nissana
- Hahkuh
- fanatyk nissana
- Kontakt:
...tarcza bardzo zacna, a co do poli:
+1BaSsGrU pisze:Pamiętać trzeba o nasmarowaniu bo jeśli zostanie pominięty ten etap przy montażu poli to dopiero zacznie skrzypieć jak stary tapczan z francuskimi sprężynami
-=MY GREEN HORNET=-
______
______